X

Annelerde Süt Sağılmasının Yararları!

21 Mayıs 2020 - 21 izlenme

Annenin bebekten 2 saatten fazla ayrı kalacağı durumlarda, memede oluşan tıkanıklık ve şiş memeyi rahatlatmak için, bebeğin  çökük meme başından emmeyi öğrenene dek bebeği beslemek için, düşük doğum tartılı ve kuvvetli ememeyen bir bebeği beslemek için, çalışan annelerin bebeklerinin beslenmesinde,  yeterli ememeyen hasta bir bebeği beslemek için ya da memeyi reddeden bir bebeği, emmekten hoşlanmayı öğrenene kadar beslemek için süt sağılması yapılabilir.

Sağılan anne sütü oda sıcaklığında 12 saat, buzdolabında 1 hafta kalabilir. Sağılan anne sütü bebeğe biberon yerine kaşık veya bardakla verilmelidir.

Sütün sağılmasını basamaklara ayıracak olursak ilk basamakta sağımdan önce eller iyice yıkanır. İkinci basamakta parmak uçları ile yumuşak bir biçimde memeye dıştan içe, meme başının etrafındaki kahverengi bölgeye doğru masaj yapılır. Önceden ısıtılmış bir havlu memenin üzerine konulursa sütün akışı kolaylaşır. Üçüncü basamakta meme, başparmak üstte diğer parmaklar altta kalacak biçimde tutulur. Kahverengi bölgeden vücuda yakın olan bölgeye doğru meme sıvazlanır. Sonra parmaklar birbirine doğru bastırılarak süt meme başına doğru ittirilmiş olur. Bu işlem sırasında acı hissedilmemesi gereklidir.  Acı hissediliyorsa teknik bir hata yapılıyor demektir.