X

Dünya Üzerindeki En Yaygın Batıl İnançlar!

08 Nisan 2020 - 27 izlenme

Batıl inançlar mantığa dayanmayan inanç ve davranışlardır. Gerçekliği kanıtlanamayan inançlardır. Batıl inançların kökeni ise Paganist inançlara dayanmaktadır. Eski çağlardan kalmış davranışlar, alışkanlıklar zamanla batıl inanca dönüşmüştür. Ama onları anlamlı kılan eski inançlar çoktan yok olup gitmişlerdir. Peki hala dünya üzerinde en yaygın olan batıl inançlar nelerdir?

Kafaya kuş pislemesi: Kafaya kuş pislediğinde kafası pislenen insanın şansının arttığı inancıdır. Bu sebeple kafasına kuş pisleyen insanın şans oyunları, milli piyango, sayısal loto gibi şans oyunları oynaması söylenir fakat bu her batıl inançta olduğu gibi gerçeği yansıtmamaktadır.

Pasta üflerken dilek tutmak: Doğum günü olan kişinin pastasında ki mumları üflemeden önce dilek tutması gerektiği söylenir. Kişinin içinden tuttuğu bu dileğin gerçek olacağına inanılır. Bu batıl inanç da günümüzde hala yaygın olarak var olmaktadır.

Uğur böceği şans getirir: Çocukluğumuzda çoğumuz öğrenmiştir uğur böceği tekerlemesini. Uç uç böceğim diye uğur böceklerini uçurmaya çalışmışızdır. Ama biz uç demesek de o böcek zaten uçacak çünkü kanatları zaten var. Sadece çocuklar değil büyük insanları da bazen etkileyen bu inanış günümüzde de çokça görülen batıl inançlar arasındadır.

Tahtaya vurmak: Olumsuz bir olaydan bahsedilirken büyüklerimiz tahtaya vururlar. Bunun kötü olayları kovacağını, kendi başlarına gelmeyeceğini zannederler. Maalesef ki bu da gerçeği yansıtmıyor ve tamamen bir batıl inanç.