X

Hastalığın Tedavisi Olmasa da Ümidinizi Yitirmeyin!

20 Mayıs 2020 - 25 izlenme

Otizm yaşam boyu süren bir bozukluktur veya hastalıktır. Kesin tedavisi henüz bulunmamıştır.Ancak hastalığa erken tanı konması ve erken tedaviye başlanması, bireyin olumlu yönde gelişmesini, topluma uyum sağlamasını kolaylaştırır.

Otizimde verilen eğitimin amacı öğrenmeye hazırlık becerilerini kazandırmak, emel beceriler geliştirmelerine yardımcı olmak, davranış problemlerini azaltmak, konuşma gelişimine katkıda bulunmak, bireylerin günlük yaşama uyumu kolaylaştırmak, bağımsız yaşam becerilerini geliştirmelerini desteklemek, çocuk ve ailenin yaşam kalitesini arttırmaktır.

Otizim eğitiminin İlk basamağı öğrenmeye hazırlık becerilerini kazandırmaktır. Örnek verecek olursak dinleme ve göz teması kurmak, oturmak, emirlere veya komutlara uymak olabilir..

İkinci basamak ise temel becerilerin kazandırılması hedeflenir . Oyun ve iletişim becerileri, dil gelişimi, özbakım becerileri bunlara örnek olarak verilebilir. Son aşama ise olumsuz davranışı ortadan kaldırma aşamasıdır.

Verilen bu eğitim sürecinde ailenin de eğitime katılması, otistik çocuklara özgü bir program olması, sistematik, planlı, yapılandırılmış bir eğitim olması, eğitimin yoğun ve sürekli olması, eğitimin çocuğun gelişim düzeyine uygun olması ve eğitimde akranları ile bir arada olduğu bir sürecin olması gelişim süreçlerini oldukça olumlu etkilemektedir.